コーヒーゼリー
今日のおやつはコーヒーゼリー。寒天とインスタントコーヒーで作りました。スターバックスのカフェイン抜きのインスタントコーヒーです。カナダではこういうオプションが豊富なのがありがたいです。これはインスタントだけど結構おいしくて、インスタントと言われなければ気づかないくらいですが、実は普通のと飲み比べても私はほとんど違いが分かりませんでした。。。ところで、寒天って、いかにもトコロテンみたいなサクサクしたような食感のと、ゼリーみたいな弾力のあるのとあります。どっちも同じ材料のはずなのになぜ違うのでしょう。不思議です。水羊羹にはサクサクタイプのがいいけど、コーヒーゼリーには弾力のあるタイプのほうが合うみたいです。
Today's desert is coffee jello. I made it with agar and instant coffee. The coffee is the new VIA from Starbucks, and this one is caffeine free. North America has many such food options. I really appreciate these things. This VIA coffee is actually pretty good. Even though it is instant, it does not taste like instant. Even when I taste tested with the regular brewed coffee, I hardly noticed the difference. As for the agar, I noticed that there are two different kinds. One has elastic(?), gelatin-like texture, and the other has none of that resilience. For the traditional Japanese red bean jello, the latter suits well. For the coffee jello, the elastic one is better, I think.
by ammolitering3
| 2010-04-04 15:51
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